El Carmel

El Procicat ha de decidir aquest dijous si les restriccions a Catalunya imposades a partir del 7 de gener s’allarguen més enllà del 17 de gener o si endureix les mesures a partir de la setmana vinent.

A les 12 del migdia hi ha prevista una compareixença de la consellera de Salut, Alba Vergés, i del conseller d’interior, Miquel Sàmper, en què anunciaran les mesures que s’aplicaran a partir de dilluns.

Argimon, partidari d’allargar les restriccions

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va explicar dimecres que aposta per mantenir les restriccions vigents “alguns dies més”. Segons Argimon, encara que es pugui frenar la corba l’objectiu és reduir “clarament” la taxa d’infecció i aturar els ingressos hospitalaris.

En aquest sentit, va alertar que els malalts que ingressen a l’UCI i a planta seguiran augmentant i, per això, va considerar “convenient” que es prorroguin més dies les mesures actuals, que inclouen el confinament municipal. Sobre el 14-F, va afirmar que fer unes eleccions “no és la millor decisió” des del punt de vista epidemiològic però va recordar que no és Salut qui ha de decidir-ho.