(ACN) El conseller de Territori, Juli Fernández, ha anunciat que el govern ha convocat Renfe i Adif a una reunió per l’avaria a l’R2 sud. La trobada serà aquest dimecres a les 15 h de la tarda. Durant la sessió de control al ple del Parlament, Fernàndez ha explicat que volen reunir-s’hi perquè “expliquin què pensen fer per resoldre la situació i per saber quines mesures extraordinàries posaran”. En aquest punt, s’ha queixat que fins ara el titular del servei no ha ofert “cap mesura alternativa”, sinó que ho ha hagut de fer la Generalitat, i ha insistit que “la gent vol solucions”.

Una avaria de senyalització entre Sitges i Garraf agreuja la situació

Tot plegat quan aquest dimecres una avaria de senyalització entre les estacions de Sitges i Garraf ha agreujat la situació d’aquesta línia que des de dilluns està afectada per una incidència a la infraestructura a Gavà. La nova avaria, que segons Renfe ja s’ha solucionat, ha sumat 20 minuts addicionals de retards als combois del tram que va de Sant Vicenç de Calders a l’Estació de França de Barcelona on, des de dimarts, només circulen dos trens per hora i sentit amb parades a totes les estacions.

Segueixen afectades l’R13, R14, R15, R16 i R1, de forma que només passa un comboi per hora i sentit. Aquest dimecres, tècnics d’Adif han implementat un sistema per regular la circulació de trens via telefònica i millorar la freqüència.

El govern reforça el servei de bus 

El Departament de Territori ha reforçat el servei de bus entre Vilanova i la Geltrú, Sitges i Barcelona per pal·liar els efectes de l’avaria, uns reforços que es mantindran fins que se solucioni l’afectació, un termini que el Ministeri de Transports ha calculat d’entre tres i quatre setmanes. Territori ha obert un expedient informatiu a Renfe per conèixer l’operativa i servei alternatius que ofereix als afectats, i ha indicat que el reforç de busos el facturarà a la companyia ferroviària.