La cimera de governs locals, organitzada per la CGLU, la xarxa mundial de ciutats, ha servit per tancar el posicionament conjunt dels representats polítics de cara a la conferència Hàbitat III de Nacions Unides, que s’inicia dilluns a Quito. A la trobada, es fixarà la Nova Agenda Urbana per als propers 20 anys, és a dir, es pactaran els estàndards globals de desenvolupament com ara la densificació urbana, l’ús mixt del sòl i es debatrà sobre la lluita contra el canvi climàtic, entre d’altres temàtiques comunes als diferents països.

Tot i que a la conferència de Quito, tradicionalment, hi tenen veu els estats, per primera vegada les ciutats també podran exposar les problemàtiques dels territoris urbans. En aquest sentit, Ada Colau ha afirmat que “no n’hi ha prou d’escoltar la nostra veu. Han de comptar amb nosaltres”. El govern municipal també es presenta a la capital d’Equador de forma conjunta amb les ciutats de Madrid i París a través d’un manifest que pretén aconseguir un replantejament del finançament que els estats i les institucions europees destinen als ens locals.

El govern s’interessa pel procés de pau a Colòmbia

Ada Colau també s’ha trobat amb diversos representats polítics i entitats vinculades al procés de pau de Colòmbia, celebrada al Centre Nacional de la Memòria Històrica. L’alcaldessa i el primer tinent d’alcalde han conegut l’experiència viscuda per les associacions de víctimes, dones excombatents i diputats del país. Colau ha recalcat que garantir els drets “no és un desig ni un compromís: és una obligació.”