ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "El govern l'únic que ha de fer és complir allò que vam pactar l'any passat davant dels ciutadans. I vam pactar la gratuïtat del transport dels joves fins als 16 anys. Si compleixen això, tot serà més fàcil, si no ho compleixen, serà dificilíssim." JOSEP GARGANTÉ, regidor de la CUP Capgirem Barcelona "Nosaltres no som un xec en blanc, no som una crossa del govern. El que volem són les coses clares, que ens diguin fins a on volen arribar. És evident que amb l'entrada del PSC, propostes que potser haurien tirat endavant les han hagut d'aigualir. No ens agrada."

En la presentació del projecte d’ordenances fiscals per a 2017, aquest dijous, el regidor de Presidència, Eloi Badia, va dir que confia en ERC i la CUP per poder aprovar de forma inicial les taxes i impostos per a l’any que ve. Les dues formacions, però, han expressat distàncies amb l’executiu per votar a favor de les ordenances en el primer tràmit previst per a la Comissió d’Economia de dimarts que ve. “El nostre vot a l’aprovació inicial no és un ‘sí'”, ha dit Garganté.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha reiterat que la condició per començar a parlar i negociar és que el govern compleixi amb els acords pactats i, en especial, que tiri endavant l’abaratiment del transport públic als joves. “Si compleixen això, tot serà més fàcil, si no ho compleixen, serà dificilíssim”, ha sentenciat Bosch. El líder municipal d’ERC ha dit que la proposta d’ordenances fiscals “no és innovadora ni cap revolució fiscal”, i ha instat el govern a justificar els augments de taxes i impostos que preveu.

Josep Garganté (CUP) ha denunciat que el regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, va anunciar aquest dijous en una reunió privada que la taxa que el govern vol aplicar als autocars turístics no entrarà en vigor el 2017. “És molt greu i esperem que s’ho replantegin”, ha dit. El regidor ha advertit l’executiu que “no som un xec en blanc” i ha reclamat que se’ls diguin “les coses clares”. Garganté ha explicat que estan en espera que el govern els concreti si accepta les propostes que la CUP va posar sobre la taula per a les ordenances fiscals.