El Grup Municipal de Ciutadans ha criticat l’abstenció d’ERC al pressupost del 2023 que ha presentat el govern Colau-Collboni. “ERC fa un intercanvi de cromos amb la senyora Colau i al final deixen la ciutat feta un cromo”, ha dit el president del Grup, Paco Sierra, que acusa el govern i els republicans de “sobreposar sempre els interessos de la Generalitat i d’Espanya a la pròpia ciutat”.

Per ara, Cs no ha definit el sentit del seu vot en els comptes municipals, segons ha dit el president del grup, però situa el no en un 99 % de possibilitats. “El seu model de ciutat està contraposat al nostre”, ha dit i, de fet, s’ha vanagloriat de ser l’únic grup polític a l’Ajuntament que ha votat sempre en contra dels pressupostos dels diferents governs d’Ada Colau. Ha explicat que hi ha hagut negociacions amb el PSC, però que no s’ha acceptat cap de les 32 al·legacions presentades.

Cs expulsa Sierra, però seguirà sent regidor del grup

Segons ha explicat Paco Sierra, Ciutadans ha confirmat l’expulsió del regidor del partit, després de resoldre les al·legacions que ell mateix va presentar contra l’expedient per fer-lo fora. La setmana vinent presentarà un recurs a la justícia perquè li tornin el carnet de Ciutadans. Mentrestant, Sierra seguirà sent regidor del grup de Cs, perquè segons el reglament de l’Ajuntament, és el propi grup municipal el qui decideix sobre la continuïtat dels seus membres. Tot i això, la formació taronja ha remès un escrit a l’Ajuntament per comunicar que ja no és membre de Ciutadans i intentaran retirar-li l’escó.