El Grup Municipal de Junts ha lamentat que ERC s’abstingui en l’aprovació del pressupost del govern Colau-Collboni i en permeti així l’aprovació. Amb aquest gest, segons els postconvergents, “els republicans deixen de ser alternativa a Ada Colau i Jaume Collboni i deixa camp lliure a Junts per representar la veritable, real i efectiva alternativa de ciutat i de govern municipal”, amb Xavier Trias al capdavant.

El portaveu de Junts, Jordi Martí i Galbis, ha assegurat que els republicans es configuren així com “un element del tripartit ‘de facto’” que hi ha a Barcelona, amb el suport “permanent d’ERC al govern municipal. El grup votarà en contra del pressupost, com ja va anunciar aquesta setmana en la comissió extraordinària, perquè els pressupostos “estan als antípodes del nostre model de ciutat”.

Amb qui han aprovat els pressupostos municipals de Barcelona Colau i Collboni en aquest mandat?
Els comptes del 2020, 2021 i 2022 han rebut llum verda al plenari per majoria absoluta i només Ciutadans s’hi ha oposat en totes les votacions

La suspensió de noves superilles, al plenari

Junts tornarà a portar a votació la suspensió de noves superilles, aquesta vegada al plenari. La votació de la proposició es va fer a la darrera comissió d’Urbanisme i va tenir el suport de tots els grups, a excepció de BComú. Junts creu que “les superilles estan fracassant, perquè treuen la contaminació d’un lloc per portar-la a un altre”.

Per això, després que Europa hagi reprovat Espanya per la contaminació de Barcelona, Martí ha demanat al govern municipal “menys lliçons i més autocrítica” després de vuit anys de govern d’Ada Colau. “També són culpables i s’han vist inútils a l’hora de resoldre-ho”, ha etzibat Martí, que ha reclamat més consens “per reconduir aquestes polítiques que ens porten al fracàs estrepitós“.