El portaveu del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Óscar Ramírez, ha defensat el vot en contra al pressupost municipal del 2023 perquè manté la pressió fiscal “amb els impostos més alts” i perquè no comparteix les inversions i la despesa social que inclou. Ramírez ha denunciat que troba a faltar un fons d’emergència social per ajudar famílies vulnerables i una línia d’ajuda a pime i autònoms.

Per Ramírez, la congelació de taxes i impostos que preveuen les ordenances fiscals no és real perquè “puja la recaptació”. Segons ha denunciat, pel 2023 es preveuen ingressar 120 M € més en impostos. El portaveu popular ha dit que Barcelona pateix “un doble infern fiscal” perquè impostos com l’IBI o el de vehicles són “els més cars d’Espanya” i també pels impostos que recapta la Generalitat.

El portaveu del PP ha donat per fet que els comptes s’aprovaran amb el suport d’ERC, “el soci de govern a l’ombra”, malgrat que els republicans no anunciaran el vot fins aquest dijous. Óscar Ramírez també ha denunciat les subvencions a “entitats amigues” que inclou el pressupost. Per tot plegat, ha justificat el vot en contra perquè els comptes tenen “xifres electoralistes” i “deixen de banda la ciutadania i els sectors econòmics”.

El candidat del PP “els propers dies”

Quan se li ha preguntat sobre l’absència encara de candidat del PP a les eleccions municipals del 2023, Ramírez ha dit que el partit ja ha posat en marxa “mecanismes interns” per escollir cap de llista. I ha apuntat que “en pocs dies” se sabrà qui serà el candidat popular a l’alcaldia de Barcelona. Tot i això, no ha concretat si passarà abans que acabi l’any o serà després de festes.