El govern municipal de BComú i PSC ha celebrat i agraït l’abstenció d’ERC al pressupost de l’Ajuntament de Barcelona per al 2023 que en permetrà l’aprovació definitiva en el ple d’aquest divendres. L’executiu ha fet gala d’estabilitat per aconseguir tirar endavant els quatre pressupostos del mandat. I no hi han faltat símils amb la rifa de Nadal. “És una loteria per a la ciutat tenir un pressupost de 3.600 M €”, ha dit el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni.

El regidor de Presidència i Pressupost, Jordi Martí Grau, ha recordat que l’aprovació dels comptes del 2023 “s’ha fet amb la majoria progressista que ha sostingut grans polítiques d’aquest mandat”, que ha aglutinat 28 dels 41 regidors del plenari. “Hem apartat les diferències pel bé de la ciutat”, ha apuntat Martí, que ha destacat que aprovar el pressupost suposa “un aval al projecte de transformació de la ciutat des del 2015”.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha destacat que, en aquest mandat, cada any s’han pogut aprovar els pressupostos “sempre amb consens i diàleg“, i ha reconegut l’actitud dialogant de tots els grups i, en especial, dels republicans.

Tot i que aquest dimecres es va celebrar una comissió extraordinària per debatre el pressupost, la trobada no va servir per resoldre la incògnita del vot dels grups de l’oposició, ja que tant ERC com Cs i Valents han fet reserva de vot i Junts i PP hi han votat en contra.