La líder de Valents a l’Ajuntament de Barcelona, Eva Parera, reclama “revertir de forma immediata” les obres de la superilla de l’Eixample perquè “generen molts problemes de mobilitat, als veïns i als comerços”. El grup ho portarà a debat al ple de divendres i espera que el PSC —soci de govern— li doni suport. Parera ha recordat que el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, s’ha mostrat partidari “d’aturar i avaluar” com han funcionat les superilles abans de fer-ne de noves.

“Volem saber si el PSC, que va licitar les obres i va posar les excavadores, realment vol el que diu que vol fer”, ha apuntat Eva Parera. La proposta que duran a debat també planteja estudiar “altres alternatives urbanístiques que ajudin a reduir l’impacte del trànsit sense afectar el teixit comercial i sempre respectant l’estructura de la trama Cerdà”. En l’última comissió d’Urbanisme, es va aprovar una proposta de Junts per aturar noves superilles fins que no se n’avaluï l’impacte.

El cost d’aturar les obres

Eva Parera s’ha mostrat convençuda que aturar les obres no tindrà un cost superior a fer-les, tot i que no ha concretat les xifres. “Aturar una cosa que no funciona mai té més cost que deixar-la”, ha afirmat. Per la líder de Valents, la decisió del govern municipal de fer els eixos verds a l’Eixample va ser equivocada perquè “genera caos” i creu que s’ha fet “amb l’única obsessió de perjudicar el vehicle privat”.

Cap conversa pel pressupost

A la mateixa roda de premsa, Eva Parera ha confirmat que el seu grup no ha mantingut “cap conversa” amb el govern municipal per negociar el pressupost del 2023. “Tots tenim molt clar que això és un pacte a tres bandes”, ha dit en al·lusió a tenir comptes a totes les administracions. Tot i que Valents ha fet reserva de vot en la comissió d’Economia prèvia al plenari de divendres, Parera ha dit que veu molt complicat donar suport als comptes perquè “ningú no s’ha dirigit a nosaltres”.