El mes d’abril Albert Rivera, president de Ciutadans, va oferir a Manuel Valls ser el candidat de la formació taronja per Barcelona. Des del PP català admeten que hi ha hagut contactes amb l’ex-primer ministre francès, però que no han arribat a cap acord. La decisió també dependrà de si l’actual president del grup municipal, Alberto Fernández Díaz, vol continuar o no.

D’altra banda, Carina Mejías, presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, assegura que “és l’oportunitat de crear una candidatura guanyadora” i afegeix que “tot aquell qui s’hi vulgui sumar estarà a temps de fer-ho”. Tot i això, ha insistit que no prendran cap decisió definitiva fins al setembre.

Mejías assegura que cal crear un projecte que vagi més enllà del procés independentista i ha atacat l’alcaldessa, Ada Colau. Diu que la seva absència durant aquests dies demostra que no fa front als problemes que viu la ciutat i reclama al govern municipal que apliqui les ordenances municipals per evitar l’ocupació de l’espai públic, després de les tensions generades per la presència de  manters. També demana que donin alternatives i ajudes als venedors il·legals.