El govern municipal ha tornat a defensar-se avui de les crítiques pels darrers actes incívics a la ciutat, com les baralles al Raval o l’atac d’alguns manters a un turista. Després que la majoria de l’oposició hagi demanat fer una comissió extraordinària sobre seguretat, l’alcaldessa accidental, Laia Ortiz, ha tornat a reclamar als grups polítics i a la resta d’administracions “més responsabilitat”. Els ha demanat que ajudin per “trobar solucions reals i no simplement per alimentar polèmiques”.

Ortiz lamenta que els últims esdeveniments s’utilitzin com a “arma llancívola” contra el govern i ha enumerat les actuacions que l’Ajuntament ha fet en la matèria. Ha recordat que al juny es fer una junta local de seguretat, que al juliol hi va haver consell de seguretat i que el govern municipal es va reunir amb el Departament d’Interior per demanar més efectius dels Mossos d’Esquadra. Per això Ortiz ha demanat al PDeCAT que, “davant la negativa del conseller, ajudi la ciutat a tenir aquests recursos”. L’alcaldessa accidental també ha destacat que l’Ajuntament ha destinat 100 agents més de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella i ha impulsat plans de veïnatge.

Finalment Ortiz, que és tinenta d’alcalde de Drets Socials, ha argumentat que per resoldre problemàtiques com la de la venda a la manta cal intervenir en les causes. Això, diu, “va més enllà del que pot fer una ciutat”. Recorda que l’Ajuntament no té competències com sí tenen altres administracions per regular en l’àmbit dels permisos de treball, per controlar l’arribada de mercaderies il·legals o en el control de l’ordre públic.