Els grups municipals de Ciutadans i el PP han demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que la Guàrdia Urbana pugui intervenir al costat dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional per contenir aldarulls com els d’aquest dimarts i dimecres a la nit. “Qualsevol ajuda és fonamental per contenir la violència”, ha dit la líder de Cs, Luz Guilarte.

En un vídeo publicat a Twitter, el president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, ha fet la mateixa petició: “Tenim la Guàrdia Urbana a la nostra disposició; han d’actuar i defensar els interessos dels barcelonins”. Bou ha dit que Barcelona està “sotmesa a un boicot i xantatge impensables” i reclama a Colau contundència perquè “no és possible que els violents marquin l’agenda”.

Fonts municipals recorden que la Guàrdia Urbana no té competències en ordre públic sinó els Mossos d’Esquadra. El cos policial de Barcelona té un grup que s’assimila als antiavalots, la Unitat de Suport Policial, que es va reconvertir en el mandat anterior i que té funcions de protecció d’edificis públics, entre altres tasques.

Cs demana que l’Ajuntament es personi

Ciutadans ha registrat aquest dijous una petició perquè l’Ajuntament es personi com a acusació particular contra els detinguts en les nits d’aldarulls. “El govern de Quim Torra ha de respondre i el de Colau i Jaume Collboni, també”, ha dit Guilarte, que ha acusat l’executiu municipal de “posar-se de perfil”. La líder de Cs ha recordat els danys econòmics per a la ciutat que han generat els aldarulls.