Ernest Maragall

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que reconsideri la decisió de desconvocar el ple extraordinari sobre la sentència del procés i l’ha acusat de “segrestar el debat”. “Impedir un ple ja convocat és un error greu i demano que el reconsideri”, ha dit Maragall en un vídeo enregistrat a la porta de la presó de Lledoners, on ha visitat Oriol Junqueras i Raül Romeva.

Maragall ha recordat a l’alcaldessa que ha suspès un ple sobre una sentència que ha inhabilitat Joaquim Forn, fins a aquesta setmana regidor de l’Ajuntament. “És una barreja de por democràtica i de desconfiança de la nostra capacitat de debat obert”, ha expressat el líder d’ERC, que hi ha afegit: “No és admissible que Barcelona calli i s’inhibeixi”.

En un altre vídeo també penjat a Twitter, el dirigent d’ERC ha rebutjat els aldarulls d’aquest dimarts a la nit al centre de Barcelona. “La via pacífica és el camí”, ha dit Maragall, que ha demanat a les forces de seguretat que no actuïn “amb abusos i amb usos indeguts dels instruments que la llei els atorga”.