Jaume Collboni al 'bàsics' de betevé

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha dit que les últimes informacions que té sobre els aldarulls que s’estan produint aquest dimecres a Barcelona és que alguns manifestants utilitzen àcid contra els agents de la policia. En declaracions al programa ‘bàsics’, de betevé, el líder socialista ha assegurat que això suposa “una escalada molt perillosa” per part de “grups violents”. Per això, ha defensat l’actuació que estan fent els Mossos d’Esquadra.

Collboni s’ha reunit aquest dimecres a la tarda amb el Centre de Coordinació Policial (CECOR) per seguir de primera mà les mobilitzacions d’aquest dimecres a la ciutat. “Són imatges que no volem veure a Barcelona”, ha dit el primer tinent d’alcalde, que ha condemnat els fets. Explica que aquest dijous al matí el govern municipal farà balanç de tot el succeït.

Collboni, crític amb el govern català

El líder socialista a l’Ajuntament ha lamentat l’actitud d’alguns membres del govern de la Generalitat els últims dies. “Un responsable polític ha de fer una crida a la calma i a la prudència, al contrari del que fan d’altres”, ha dit contundentment Collboni fent referència al president català, Quim Torra. També demana a tots els membres del govern que siguin “clars” a l’hora de condemnar “fets violents”, que, diu, perjudiquen la imatge de la ciutat. Malgrat tot, el primer tinent d’alcalde ha destacat la col·laboració entre el consistori i la Generalitat per “coordinar les accions” d’aquest dimecres a la nit.

Jaume Collboni ha explicat que actualment hi ha uns 45 focs simultanis a Barcelona. La majoria de focus es troben a la Dreta de l’Eixample. “Són un perill per als vehicles, les persones i els edificis”, ha advertit.