L’alcaldessa, Ada Colau, ha dit que li preocupa “l’absència” del govern de la Generalitat després dels aldarulls d’aquest dimarts a la nit al centre de Barcelona. Colau ha criticat que el president, Quim Torra, no hagi donat explicacions i que, en canvi, hagi anat a una de les Marxes per la Llibertat. “Les manifestacions no són un problema, però el lloc del president és la Generalitat”, ha afirmat.

Colau ha demanat “idees clares” al govern català i que expliqui públicament com encara els propers dies. L’alcaldessa ha dit que veu “molta divisió” a l’executiu de Torra, a qui culpa d’haver donat “missatges contradictoris”. També ha criticat que líders polítics estatals (sense anomenar-los) demanin aplicar el 155 a Catalunya: “No necessitem piròmans que demanen intervenir Catalunya”.

Crida a la calma

L’endemà dels aldarulls al centre de la ciutat, que han provocat 320.000 euros en danys per contenidors cremats, l’alcaldessa ha atribuït a “una minoria” uns incendis “molt greus” que demana que no es tornin a repetir. “Vull fer una crida al sentit comú i a la serenitat”, ha dit Colau, que ha subratllat que “no és un problema que la gent es manifesti”.