El líder de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, ha demanat la dimissió del president de la Generalitat, Quim Torra, a qui culpa dels aldarulls de dimarts i de dimecres a la nit a Barcelona. “Ell i només ell és el responsable d’aquestes nits de caos i violència”, ha afirmat Valls, que ha criticat que Torra condemna la violència “amb la boca petita”.

Per tot plegat, Manuel Valls ha exigit al Govern espanyol que sigui present a Catalunya i que apliqui la Llei de seguretat nacional per prendre el control dels Mossos d’Esquadra. També ha demanat que estigui preparat per si cal aplicar el 155. L’ex-primer ministre francès ha recriminat a l’alcaldessa, Ada Colau, una “crida tardana a la calma”.

Es postula com a candidat a la Generalitat

En roda de premsa a l’Ajuntament, Manuel Valls ha deixat la porta oberta a ser candidat a la Generalitat. “Ja ho veurem, jo vull ser útil”, ha dit i ha recordat que els seus vots van fer alcaldessa Ada Colau i no Ernest Maragall (ERC). “Jo vull ser un dels protagonistes del canvi”, ha expressat Valls, que ha assegurat que “Catalunya necessita esperança i un discurs clar; el prepararem”.