L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que demanarà explicacions al Centre de Coordinació Policial (CECOR) sobre l’ús de pilotes de goma durant els aldarulls d’aquest dimecres a Barcelona. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Colau ha recordat que aquests elements es van prohibir a Catalunya perquè “generen legions irreversibles i greus”. L’alcaldessa també ha lamentat els “casos polèmics” que hi ha hagut en les últimes hores durant les actuacions dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional en les protestes d’aquesta setmana.

Colau ha criticat l’actitud del president de la Generalitat, Quim Torra. Li ha retret que al matí hagi participat en una de les Marxes per la Llibertat i que no hagi “liderat” l’actuació del govern català sobre els aldarulls d’aquest dimarts i dimecres. “M’ha sorprès que l’hàgim estat esperant tot el dia, fins a les 12 de la nit, per escoltar les seves paraules“, ha recriminat l’alcaldessa a Torra. També ha criticat que l’executiu català faci crides a les mobilitzacions i després “les reprimeixi policialment”. Per això, li ha demanat que “sigui responsable” amb els seus actes.

Colau ha dit que la solució per posar fi al “conflicte de fons” que pateix la política és una “solució dialogada”.

Grups “preparats” per crear incidents

L’alcaldessa ha volgut deixar clar que els aldarulls han estat generats per “grups concrets molt minoritaris”, tot i que ha apuntat que venien “preparats” per crear incidents. Ha explicat que portaven líquids inflamables i fins i tot eines punxants per malmetre les rodes dels vehicles policials. Colau lamenta la situació de barricades, focs i llançament d’objectes que ha viscut els últims dies Barcelona. “Posa en perill els veïns i veïnes”, ha dit.

Entrada ja la matinada, Colau ha dit que no hi ha cap situació de perill per a la ciutadania, tot i que en aquell moment encara hi havia desenes de punts a la ciutat que estaven cremant. De fet, ha explicat que els bombers “no han parat de fer serveis” en tota la nit.