L’alcaldessa, Ada Colau, ha condemnat els incidents d’aquest dimecres a la nit als voltants del passeig de Sant Joan amb vehicles cremats i barricades. “La violència mai no és el camí per resoldre res”, ha sentenciat Colau després de presidir la reunió del Centre de Coordinació d’Emergències (CECOR). L’alcaldessa ha atribuït a una minoria “uns incendis greus que causen una gran preocupació a la ciutadania”.

Per tot plegat, Colau ha fet una crida a la calma i ha volgut destacar la bona coordinació de tots els serveis municipals. L’alcaldessa ha dit que la va sorprendre la compareixença del president Quim Torra aquest dimecres a la mitjanit i ha tornat a insistir que li agradaria que estigués “més present a la Generalitat” i que enviés “un missatge clar i contundent de calma i condemna dels incidents”.

“Persones preparades per provocar aldarulls”

L’alcaldessa ha explicat que, segons els cossos policials, els aldarulls els van provocar “persones perfectament preparades”, que portaven motxilles amb materials inflamables i còctels Molotov. “És un fet greu”, ha condemnat Colau.

Explicacions per l’ús de pilotes de goma

A la sortida de la reunió del CECOR, l’alcaldessa ha confirmat que una de les dues persones que van necessitar assistència hospitalària pels incidents d’aquest dimecres a la nit va rebre l’impacte d’una pilota de goma. Tal com va avançar en una entrevista al ‘bàsics’, de betevé, Colau ha demanat explicacions i ha dit que “només les fa servir la Policia Nacional”. Per això, ha explicat que demanarà a la delegada del Govern espanyol que aquest cos policial deixi de fer-les servir.