Els líders municipals de Ciutadans i del PP han criticat que el tall diari de la Meridiana s’allargui fins al 18 de març, tal com l’ANC ha comunicat al Departament d’Interior. La conselleria ha reiterat que no hi ha motius de risc per prohibir la concentració, però tant Luz Guilarte (Cs) com Josep Bou (PP) han reclamat un cop més al govern municipal i a la Generalitat que es posi fi a aquests talls diaris.

“Què més ha de passar?”, s’ha preguntat Guilarte, que ha denunciat agressions a agents de la Guàrdia Urbana. “Els cossos de seguretat avisen de risc d’enfrontament civil”, ha alertat. La líder municipal de Cs considera que la situació és insostenible i acusa el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni de ser-ne còmplices. Guilarte ha qualificat la concentració diària com “un atemptat a la mobilitat”.

Des del PP, Josep Bou ha carregat contra el conseller d’Interior, Miquel Buch, per permetre els talls “aferrant-se a la Constitució”. “Què esperem? Que baixi algú del cotxe i s’enfronti?”, s’ha preguntat Bou, que ha dit que si hi ha incidents, la responsabilitat serà dels governants que permeten la manifestació. “Hem arribat a l’absurd”, ha valorat el líder popular, que creu que el govern municipal no actuaria igual si el tall el fessin entitats com Barcelona amb la Selecció.

La concentració de persones a la Meridiana es fa cada dia des que es va conèixer la sentència del procés. En els últims dies hi ha hagut agressions a manifestants (un atropellament i un ferit per cops de puny a la cara). Fins ara, la Guàrdia Urbana ha enviat quatre informes a Interior contraris als talls i n’ha demanat la prohibició. A més, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha assegurat que “la ciutat n’està farta”.