El vicepresident de l’ANC, Pep Cruanyes, assegura que està astorat per les darreres declaracions del primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que va tornar a demanar que els talls diaris a la Meridiana s’acabessin, perquè “no tenien cap sentit”. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Cruanyes ha assegurat que Collboni és un representant públic i, com a tal, no li correspon dir si aquesta mobilització té sentit o no, sinó que ha de protegir el dret dels ciutadans a manifestar-se.

Arguments propis dels governadors franquistes

Cruanyes ha recordat que els talls a la Meridiana, que es fan cada dia des que es va conèixer la sentència del procés, són per denunciar la situació de repressió política i de limitació de llibertats que viu el país. El vicepresident de l’ANC també considera que les agressions a manifestants dels últims dies (un atropellament i un ferit per cops de puny a la cara) són condemnables, però no poden servir per limitar la llibertat d’expressió. “El senyor Collboni utilitza els mateixos arguments que els governadors en temps del franquisme”, afirma. Per Cruanyes, no pot ser que institucions criminalitzin les manifestacions, perquè això suposa “desincentivar que els ciutadans s’expressin lliurement”.

Fins ara, la Guàrdia Urbana ha enviat quatre informes a Interior contraris als talls de la Meridiana. A més, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha assegurat que “la ciutat n’està farta”.

Autorització d’Interior fins al 18 de març

Cruanyes considera “molt greu” que Collboni “intenti enfrontar els ciutadans”. “Li vull recordar que l’1 d’octubre un dels llocs on va ser més agressiva la policia va ser a Nou Barris”, afirma i “per això es manifesten” els veïns.

Podeu escoltar aquí l’entrevista completa a Pep Cruanyes, vicepresident de l’ANC:

Fins ara, Interior ha reiterat que no hi ha motius de risc per prohibir els talls a la Meridiana. De fet, tenen l’autorització d’aquest departament fins al 18 de març. A més, des de l’ANC ja han avisat que, si els veïns de Sant Andreu i Nou Barris ho volen, demanaran que es torni a allargar el permís fins al 8 d’abril.