Els treballadors de l’empresa Nissan a Barcelona han tornat al carrer per mobilitzar-se. Prop d’un miler de persones s’han concentrat, a les 17 h, davant la porta de la planta de la Zona Franca i, més tard, han tallat el trànsit de la ronda del Litoral en tots dos sentits de la marxa durant uns 30 minuts.

Els treballadors de Nissan tallen la ronda del Litoral.
Els treballadors de Nissan tallen la ronda del Litoral

Els manifestants han entrat a la via poc després de les 18 h i s’hi han quedat al mig amb crits de protesta i bengales. Fa setmanes que el col·lectiu de treballadors de Nissan es mobilitza per demanar un pla de futur, després de saber que deixaran de fabricar a Barcelona el model de “pick-up” X-Class de Mercedes.

Prop d’un miler de treballadors de la Nissan de la Zona Franca es mobilitzen a Barcelona

A aquesta protesta s’hi han afegit els treballadors del torn de tarda, que han fet una aturada de mitja hora. La mobilització també s’ha fet a altres seus de l’empresa a Catalunya, a Montcada i Reixac i a Sant Andreu de la Barca.

A principis de febrer, el personal de Nissan ja va tallar la Diagonal per protestar i fa una setmana van fer una nova mobilització. Els treballadors han anunciat una nova mobilització per als dies 4 o 5 de març. Es manifestaran davant del Parlament de Catalunya i hi presentaran una moció per demanar a les administracions que s’impliquin en aquest conflicte.