Foto: Alfons Puertas

Conseqüències del coronavirus

El Departament de Salut ha confirmat un segon cas de coronavirus a Barcelona, un noi de 22 anys que va viatjar al nord d’Itàlia entre el 22 i el 25 de febrer. Després que tant l’OMS com el Govern espanyol hagin recomanat no viatjar a zones de risc, diverses companyies aèries han suspès o reduït els seus vols cap a la Xina i Lufthansa ha anunciat que donarà permisos sense sou i treballs a temps parcial als seus treballadors. En parlem amb Consuelo Arto, del departament tècnic del Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (SEPLA):

L’OCU ja ha demanat a les agències i companyies de transport que la cancel·lació de viatges a les zones afectades es consideri força major per poder recuperar els diners o poder canviar les dates del viatge. Ens ho explica Enrique García, portaveu de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU):


Augmenten les agressions al tall de la Meridiana

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, diu que els talls de la Meridiana “s’han d’acabar” perquè perjudiquen els veïns i els comerciants de la zona. Això, després que, en els últims dies, s’hagin produït una agressió i un atropellament. Els organitzadors de la protesta, però, diuen que continuaran. En parlem amb Pep Cruanyes, vicepresident de l’ANC:


Un hivern sense hivern

Quan falta poc perquè s’acabi l’hivern meteorològic, el fred encara no ha fet acte de compareixença. Aquest mes s’han batut dos rècords: el de la temperatura màxima en febrer i el nombre màxim de dies per sobre dels 20 graus en un mes com aquest. Exceptuant la borrasca Glòria, que va deixar uns dies molt complicats especialment per la pluja i el vent, la temperatura ha estat calcada, pràcticament, a la d’un mes de març normal. Ho analitzem amb:


Xarxes

El repàs del més destacat de les xarxes socials, amb el Toni Noguera:


Esports

El Carles Alcoyent ens dona tots els detalls del partit de tornada de l’Europa League entre l’Espanyol i el Wolverhampton amb un 4 a 0 en contra per als blanc-i-blaus:


Obro fil

L’Àlex Solà reflexiona sobre la llibertat d’expressió, arran de la polèmica per una lletra que fa apologia de la tauromàquia a ‘Operación Triunfo’:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: