El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha exigit a Ada Colau (BComú) que expliciti si vol ser alcaldessa amb els vots de Manuel Valls: “Ha de dir ja si acceptarà els vots de Valls i de Collboni”. El republicà ho ha dit en una roda de premsa convocada minuts després de l’última compareixença pública dels comuns, i també després de reunir-se personalment amb Colau per intentar reprendre les negociacions per un pacte de govern ERC-BComú.

Maragall ha carregat contra la decisió dels comuns de presentar la candidatura de Colau com a alcaldessa a la investidura del dia 15 de juny. Un moviment amb el qual, segons el republicà, Colau “està demanant explícitament” els vots de Valls per ser alcaldessa: “La pregunta és si accepten el xec en blanc de Cs”. Després de les eleccions municipals, Manuel Valls va oferir els seus sis vots “sense condicions” per investir Colau.

“Que decideixin si volen conversa o competició”

En cas que ERC i BComú mantinguin dues candidatures a la investidura per separat, les dues forces hauran de buscar els suports que els assegurin arribar a l’alcaldia en la primera votació. Per això Maragall ha reblat als comuns que “han de decidir si volen conversa o competició; si volen jugar a guanyar o perdre, o a tirar endavant un projecte compartit”.

Els republicans han deixat clar que l’única opció que plantegen és la d’un acord de govern a dues bandes amb els comuns perquè “el tripartit d’esquerres [amb el PSC] no només és impossible, és un pur artifici retòric per sostenir la seva candidatura”.