Ciutadans ha denunciat aquest dimecres el conseller d’Interior, Miquel Buch, i altres alts càrrecs del departament davant la Fiscalia Superior de Catalunya. Els acusen de prevaricació per permetre els talls de la Meridiana tot i tenir —diuen— informes desfavorables. A més, afegeixen que Interior tampoc no està tramitant les 129 denúncies imposades pels Mossos durant els talls.

Interessos veïnals comercials

El president del grup parlamentari, Carlos Carrizosa, s’ha referit als diferents informes que recomanen la prohibició dels talls i ha demanat a Interior que se suspenguin de manera immediata. Carrizosa també s’ha referit als efectes de la concentració sobre l’activitat comercial de la zona i ha assegurat que cal protegir els interessos dels veïns i els botiguers, sobretot en un moment de crisi com l’actual.

Aquesta no és la primera vegada que el partit taronja demana la fi dels talls de la Meridiana. A les ocasions en què ho ha fet en seu parlamentària, cal sumar-hi la campanya publicitària “Per una Meridiana de tots”.