A l’equador de la campanya electoral, el PDeCat ha escollit Madrid per celebrar un nou acte de campanya. Àngels Chacón, la candidata del partit a les eleccions catalanes, ha assenyalat que han viatjat fins a la capital per metaforitzar “que el partit demòcrata està obert a dialogar amb l’estat“.

Als peus del Congrés dels Diputats, la demòcrata ha assenyalat que el seu partit no normalitzarà la repressió, però que està disposada a combinar les seves demandes amb “la bona política i el diàleg”.

Acusa JxC i la CUP de bloquejar el diàleg

La candidata demòcrata ha carregat contra Junts per Catalunya i la CUP, a qui acusa d’utilitzar “la política del no”. En aquest sentit, els ha dit que “les qüestions polítiques, sempre necessiten solucions polítiques”. A més, ha acusat al partit de Laura Borràs d’apropar-se cada cop més a “les polítiques antisistema de la CUP”. Chacón ha conclòs: “155, no; antisistema, tampoc”.

Crítiques també per Illa i per Fernández

El candidat del PSC ha assegurat aquest matí en un debat a la Cadena SER que es reduirà el sou un 30 % si arriba a ser president de la Generalitat. Una proposta que, segons Chacón, “és pura demagògia en plena campanya”. Pel que fa a les declaracions de Bárcenas que involucren Rajoy en la caixa B del PP, Chacón ha estat concisa: “Això ja sembla una pel·lícula de Netflix”.