PPC Cayetana Vidal-Quadras

(ACN/redacció) El candidat del PPC a les eleccions 14-F, Alejandro Fernández, ha insistit aquest divendres en una entrevista a Catalunya Ràdio que la investidura del candidat del PSC, Salvador Illa, no és l’única opció per tenir un govern constitucionalista a Catalunya. Fernández apel·la “l’efecte Borgen” per evitar investir “el pitjor ministre de Sanitat d’Europa” i buscar un candidat de consens dins les formacions constitucionalistes. “Perquè no m’haurien de votar a mi?“, es pregunta.

A la ficció televisiva a la qual es refereix Fernández, la protagonista, Birgitte Nyborg, és la líder d’un partit minoritari que, tot i quedar tercera a les eleccions, acaba sent escollida primera ministra danesa d’un govern de coalició. En aquest sentit, el presidenciable aspira a “doblar” la representació al Parlament —actualment el PPC té quatre diputats— per deixar de ser el partit més petit a Catalunya i acabar sent tant “decisiu” com la protagonista de la sèrie.

“Soc el candidat del PPC i em nego a fer de comparsa de ningú“, ha reiterat en al·lusió a Salvador Illa. De fet, Fernández defensa que actualment “ja no hi ha un vot captiu” com passava, diu, anys enrere: “Abans hi havia gent que votava amb termes futbolístics, presentessin el candidat que presentessin els partits”. El líder del PPC afirma que aquesta fluctuació del vot pot servir perquè la formació doni la sorpresa electoral, més enllà del que apunten les enquestes.

Vidal Quadras i Álvarez de Toledo, al costat del candidat

En un acte a Barcelona, Fernández ha recorregut aquest divendres a dues de les veus més dures del partit. L’exdirigent del PP i fundador de Vox, Alejo Vidal Quadras, i la diputada al Congrés Cayetana Álvarez de Toledo han participat en un col·loqui amb el candidat per atacar el “nacionalisme identitari” i avisar de l’estratègia dels socialistes per, segons ells, aplanar el camí al poder als partits independentistes.