El portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha valorat dels resultats electorals del 21-D. Es mostra satisfet per la victòria dels taronges i assegura que hi ha voluntat de canvi entre els catalans. Ha afirmat que esperaran a veure les coalicions que formen els independentistes, però els ha recordat que no es pot governar amb diputats a la presó i un president a Brussel·les.

Carrizosa ha posat en dubte que Carles Puigdemont pugui ser investit president: “El senyor Puigdemont no pot exercir de president mentre hagi fugit i caldrà veure què passa amb les persones que hauran de renunciar i no prendre possessió de la seva acta de diputats”. A més, ha recordat que la justícia l’està reclamant i li exigeix que torni.

El portaveu de Ciutadans ha reconegut que els independentistes poden sumar majoria per conformar govern, però ha reivindicat la seva victòria i assegura que els votants han dit que volen posar fi al procés. A més, ha posat en dubte que Junts Per Catalunya, ERC i la CUP estiguin prou cohesionats i assegura que en aquestes eleccions han retrocedit.

També ha respost a l’exigència del candidat del PP, Xavier García Albiol, que comencin les converses per formar govern: “Em sorprèn que un partit que està al grup mixt ens digui què hem de fer”.