Junts per Catalunya presentava el 21-D com una segona volta de l’1 d’octubre. I les urnes els han donat la raó. Les forces independentistes han obtingut més de 2.060.000 vots, 20.000 més que en el referèndum. Per això, Carles Puigdemont considera revalidat el suport al “govern legítim” i apunta que cal obrir una nova etapa “presidida per solucions polítiques”.

“Rajoy té una oportunitat magnífica de posar-se del costat de les solucions”, ha afirmat Puigdemont, que s’ha mostrat disposat a trobar-se amb el president espanyol a Brussel·les o a qualsevol altre indret de la Unió Europea, que no sigui Espanya, “per raons òbvies”, ha dit. Puigdemont proposa que la trobada es faci “sense cap condició prèvia per cap de les dues parts”.

“Ve el temps de la recepta de la política. La recepta Rajoy ha fracassat”,  conclou el candidat de Junts per Catalunya. Argumenta que “a més repressió del govern, hi ha hagut més vots independentistes”. Per això, creu que ara toca seure a dialogar però, abans, “el reconeixement mutu és indispendable”.

Retorn del govern en ple a la Generalitat

Durant tota la campanya, Puigdemont ha assegurat que si era investit president tornaria al Palau de la Generalitat, fins i tot si això comportava el risc que el detinguessin. “Potser val la pena córrer aquest risc”, va dir. Aquest divendres, en roda de premsa des de Brussel·les, no ha deixat clar si té previst tornar els propers dies. “Si soc investit president i, per tant, hi ha totes les garanties perquè s’han respectat les regles del joc, he d’entrar al Palau de la Generalitat, amb tots els consellers. Han de sortir de la presó. Tenim el dret a restituir el que ha alterat el Govern espanyol”, ha conclòs.