La candidatura de Catalunya en Comú – Podem es resigna a estar a l’oposició després d’obtenir vuit diputats a les eleccions del 21-D. Uns comicis el resultat dels quals valoren negativament pel fet que les forces de dretes superen les d’esquerres i la majoria independentista suma. L’única lectura positiva que en fa el candidat, Xavier Domènech, és que ha quedat clar que el Parlament sortint rebutja el 155. Per això, ha assenyalat, “el gran derrotat és Mariano Rajoy”. Domènech també ha reiterat el que ja van dir en campanya, que no donaran suport, “ni per activa ni per passiva”, un govern que inclogui Junts per Catalunya.

El candidat de Catalunya en Comú – Podem també ha defensat la posició de la seva formació durant la campanya en què van apostar per superar la dinàmica de blocs i tornar l’agenda social al centre de les polítiques de la Generalitat. Però s’ha preguntat si ho podrien haver fet d’una altra manera afegint que obriran ara una reflexió com a espai. També ha convidat a reflexionar la resta de forces progressistes pel fet que aquestes eleccions s’hagin vist clarament superades, ha dit, per les dretes.

El cap de files dels comuns ha assegurat que els guanyadors del 21-D són Inés Arrimadas, líder de Cs, i Carles Puigdemont, candidat de JxCat. “Per nosaltres no és bona notícia, són les forces que representen el bucle dels últims temps”. Sobre la victòria en escons i vots de Cs, Domènech creu que és conseqüència de la via de la unilateralitat de l’anterior govern de Catalunya “que va deixar fora la meitat del país”.