JxC a la Generalitat, Cs a l’Ajuntament
La lectura dels resultats electorals en seccions censals ofereix resultats curiosos, com, per exemple, el repartiment de vots dels ciutadans que viuen als carrers de l’entorn de la plaça de Sant Jaume. La secció censal on està situat el Palau de la Generalitat ha donat la victòria a la formació de Puigdemont mentre que a la de l’Ajuntament ha guanyat Ciutadans.

El districte de Ciutat Vella ha quedat dividit entre dues forces: el Raval i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera han votat Ciutadans, mentre que la Barceloneta i el Gòtic ha donat suport a la candidatura d’Oriol Junqueras.

Sants, republicà
El PSC s’ha imposat a Ciutadans amb un resultat molt ajustat en dues seccions censals dels barris de la Marina, i en un cas, a la secció 26, els socialistes han batut la formació taronja només per un vot. De fet, Inés Arrimadas ha guanyat a les Marines i a la Font de la Guatlla, mentre que el Poble-sec, Hostafrancs, Sants, Sants-Badal i la Bordeta han donat la victòria als republicans.

Nou Barris, un districte fidel
Inés Arrimadas ha tornat a seduir Nou Barris amb una excepció: tres seccions censals que toquen al passeig de Maragall que han donat la victòria als republicans.

Les Corts també és taronja
A Pedralbes i a la Maternitat i Sant Ramon també s’ha imposat Ciutadans, mentre que Junts per Catalunya ha guanyat al barri de les Corts.

El PP perd el seu únic feu
L’única secció censal que era fidel al Partit Popular i on havia guanyat en els darrers comicis també s’ha ressentit de la patacada del PP. És la secció 108, del districte de Sant Martí, situada entre la Gran Via i la rambla de Guipúscoa, que ha donat la victòria a Inés Arrimadas.

De fet, el cinturó del Besòs, des de la Trinitat Vella i fins al Besòs i el Maresme, s’ha pintat completament de taronja, així com tots els barris nord de Sant Martí, mentre que el Poblenou i el Parc i la Llacuna del Poblenou han votat republicà. La diferència l’ha marcat la Vila Olímpica, que ha votat la llista de Puigdemont.

L’Eixample, de Puigdemont
Amb l’excepció de la Sagrada Família, que ha apostat pels republicans, tots els barris de l’Eixample han estat fidels al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, destituït pel 155. És un districte amb colors uniformes excepte en un indret, l’entorn de Francesc Macià, on els darrers mesos s’han mobilitzat partidaris de la unitat d’Espanya i que el 21-D ha donat suport a la formació taronja.

Sarrià – Sant Gervasi
JxC s’ha emportat la victòria a Sarrià, Vallvidrera i el Tibidabo mentre que Cs ha arrasat a Sant Gervasi i les Tres Torres. La diferència l’ha marcat les Planes, on ha guanyat Esquerra Republicana i també ha tingut una presència destacada la CUP.

La Gràcia independentista
A Gràcia, el districte més sobiranista, totes les seccions censals han votat JxC i ERC excepte dues, que han donat suport a Arrimadas.

Horta-Guinardó i Sant Andreu, entre Cs i ERC
Els republicans han guanyat als barris del Guinardó, Horta, Navas, el Congrés i els Indians i Sant Andreu mentre que la Vall d’Hebron, el Carmel, la Sagrera o el Bon Pastor han votat la candidatura d’Arrimadas. L’únic reducte que ha donat la victòria a Puigdemont ha estat la Font d’en Fargues.

Per consultar tots els resultats d’aquestes eleccions, visita l’especial Eleccions 21-D al Parlament 2017 clicant en aquest enllaç.

En el mapa inferior, es representen els partits guanyadors de cada secció censal de les últimes eleccions al Parlament, el 27 de setembre del 2015. En aquest cas, el color predominant és el blau turquesa de Junts pel Sí.