La candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, s’ha mostrat satisfeta pels resultats “històrics” que el partit taronja ha aconseguit aquest 21-D. Ha admès, però, que no podrà formar govern amb la resta de partits constitucionalistes i en aquest sentit ha lamentat els resultats del PSC i PP. Per això, Ciutadans, que ha reunit la seva executiva aquest divendres al matí, vol ser prudent i no avançar-se en els escenaris. Arrimadas ha dit que estaran a l’expectativa del que facin a partir d’ara els partits independentistes.

La cap de llista ha celebrat que hagi guanyat “per primera vegada un partit constitucionalista” a Catalunya i creu que els catalans han premiat “la claredat” del programa del partit taronja. Ha assegurat que Cs seguirà liderant l’alternativa política i que gestionarà la victòria d’aquest 21-D amb “molta responsabilitat, generositat i ganes de passar pàgina del procés”. En aquest sentit, s’ha mostrat convençuda que el procés ha sortit debilitat d’aquestes eleccions perquè Junts per Catalunya, Esquerra i la CUP tenen menys diputats respecte a les eleccions del 27 de setembre. Reconeix, però, que sumen i que ara cal veure si els tres partits independentistes “que no han fet res de positiu, poden seguir la seva aventura”, ha dit la cap de llista.

Arrimadas ha comparegut juntament amb el president del partit, Albert Rivera, que ha valorat que Cs tingui més escons que el PP, el PSOE i Podem. Per això, Rivera veu aquests comicis com un signe de l'”esgotament del bipartidisme” i demostra que el futur d’Espanya “no passa pel nacionalisme” sinó “per la Constitució i per Europa”.