Matí de valoracions dels socialistes. El secretari general del PSOE s’ha afegit a l’executiva del PSC i Units per Avançar i, també, ha fet balanç amb els socialistes. El PSC no està satisfet amb els resultats. Reconeixen que el bloc independentista suma prou escons com per governar i els demanen que renunciïn a la via unilateral.

El candidat del PSC, Miquel Iceta, ha de renunciar a postular-se com a president. No només no ha estat la força constitucionalista més votada, sinó que el bloc unionista no té prou representació parlamentària per presidir la Generalitat. Per tot plegat, els socialistes no estan satisfets amb els seus resultats, tot i haver guanyat un escó, dels 16 del 2015 a 17.

Els socialistes reconeixen que el proper president de la Generalitat serà independentista. I demanen que qui assumeixi el càrrec governi per a tots els catalans -i no per a la meitat-i que renunciï a la unilateralitat.

Sánchez assenyala la derrota del PP

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha apuntat la derrota del Partit Popular. Ha destacat que no només han arribat a mínims històrics sinó que els ha recordat que han quedat per darrere de la CUP.