Els republicans han reunit aquest matí a la seu l’executiva ampliada del partit, amb els diputats que formaran part de la propera legislatura. Posteriorment, Marta Rovira ha comparegut davant la premsa per valorar els resultats electorals. La número dos del partit ha fixat com a prioritat “la restitució del Govern legítim” amb Carles Puigdemont al capdavant.

De la mateixa manera, Rovira ha aprofitat per exigir al president espanyol, Mariano Rajoy, que no s’amagui rere els tribunals, assumeixi el “fracàs” de la seva estratègia i que “respecti el mandat democràtic” favorable a la república. Segons Rovira, i després de veure els resultats, cal que Rajoy accepti asseure’s a una taula a negociar.

Esquerra també ha demanat que el govern que surti d’aquestes eleccions sigui “fort” i que permeti al país progressar. També considera que ha de tenir una capacitat de representativitat alta, en referència a la possibilitat que la CUP entri a formar part del govern.

Preguntada pels periodistes, la republicana també ha fet una breu valoració sobre el fet que el Suprem hagi decidit investigar-la per rebel·lió. Rovira ha destacat que el jutge consideri que les manifestacions de l’11 de setembre també són prova del delicte i ha assegurat que, fins al moment, no ha rebut la notificació judicial: “No és digne d’un estat democràtic”, ha assegurat.