Carina Mejías s’ha pronunciat sobre la demanda de l’Ajuntament de Barcelona al Govern espanyol per il·legalitzar la Fundació Francisco Franco. La líder de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona ha explicat que si es demana aquesta mesura, també s’hauria d’obrir el debat sobre la possibilitat de fer el mateix amb organitzacions com l’ANC i Òmnium, a les quals acusa de “treballar obertament contra principis democràtics i valors constitucionals”. 

La líder municipal de Cs ha afirmat que el seu és “un partit demòcrata que defensa la democràcia i que ha treballat per a la regeneració democràtica de les institucions”. Mejías ha dit que la Fundació Francisco Franco “enalteix un dictador” i que en el debat per il·legalitzar organitzacions s’hi hauria de posar aquesta fundació però també “les que blanquegen terroristes o alimenten la violència contra alguns sectors”.

La posició del PP sobre il·legalitzar la Fundació Francisco Franco

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha dit que no els han convidat a la presentació de la demanda per il·legalitzar la Fundació Francisco Franco. “Tot això és una cortina de fum”, ha dit Fernández Díaz, que ha recordat que ICV ha governat 36 anys a la ciutat i que no ho havia plantejat mai. “Em nego a fer seguidisme de la seva gesticulació”, ha sentenciat.

Fernández Díaz ha plantejat, en canvi, que els grups municipals facin una roda de premsa conjunta per “demanar als CDR que es dissolguin i que ens deixin en pau als barcelonins”, tenint en compte les mobilitzacions d’aquest divendres coincidint amb el consell de ministres a Barcelona. El líder del PP ha dit que els barcelonins estan més pendents del que pugui passar divendres que no pas de la Fundació Francisco Franco i ha demanat a l’alcaldessa que garanteixi la normalitat a la ciutat.