vot estranger eleccions catalunya 2024

Tens previst ser fora de Catalunya el dia de les eleccions catalanes 2024? En aquest cas has de saber que el vot presencial als col·legis electorals no és l’única forma d’exercir aquest dret democràtic. També tens l’opció de sol·licitar el vot per correu, que et servirà per participar en els comicis si ets lluny de la teva residència habitual. Per poder-lo exercir, però, primer has de fer uns tràmits. En aquesta pàgina t’expliquem com votar per correu a les eleccions a Catalunya si vius a l’estranger o hi estàs de pas.

Tràmits per votar a les eleccions de Catalunya des de l’estranger

Els tràmits per votar des de l’estranger a les eleccions al Parlament són diferents en funció si hi resideixes o hi estàs de pas. T’expliquem què hauràs de fer, pas a pas:

  • Resideixes a l’estranger: el primer pas serà comprovar al Consolat si estàs donat d’alta com a resident a l’estranger. Després, hauràs de consultar si estàs inclòs al cens a les llistes de l’INE. Si tot és correcte, rebràs al teu domicili tota la documentació per votar, amb el sobre i les paperetes de les diferents candidatures. Un cop hagis decidit el vot, tens dues opcions: enviar-lo per correu o dipositar-lo al Consolat o centre de votació habilitat, com a màxim el 7 de maig.
  • Estàs de pas a l’estranger: si durant tot el període estàs fora de territori espanyol i no pots sol·licitar el vot per correu ordinari, has de d’inscriure’t al registre consular, omplir el formulari de certificat de vot per correu per a electors temporalment a l’estranger i enviar-lo a través de l’oficina consolar. Uns dies més tard rebràs tota la documentació via postal i ja podràs enviar el vot per correu.

Què vols saber de les eleccions a Catalunya 2024?