equip escolar futbol

Les activitats extraescolars tornen a ser presencials des d’aquest dilluns, 22 de febrer. És una de les poques mesures que el govern ha decidit relaxar en espera de com evoluciona la situació epidemiològica. D’aquesta manera, es permeten les activitats extraescolars, dins i fora del centre educatiu, per als nens d’educació infantil i primària. La mesura inclou tant les entitats públiques com privades, sempre que no se sobrepassi el màxim de sis alumnes per aula o espai.

A partir de secundària, però, les extraescolars només estan permeses presencialment si es mantenen els grups de convivència estable establerts a l’escola.

L’esport escolar i les activitats de lleure també es reprenen

Una altra de les activitats que es reprenen a partir d’aquest dilluns és l’esport escolar. Inclou les activitats tant dins com fora del recinte escolar, per a infants d’educació infantil i primària i sense la limitació màxima de sis alumnes. A secundària, en canvi, només es permet si es fa en el mateix grup estable de l’activitat lectiva. D’altra banda, s’equiparen l’esport federat i els consells esportius, que podran entrenar-se amb més de sis persones i participar en les competicions permeses.

També es recuperen les activitats de lleure educatiu de forma presencial per a infants d’educació infantil i primària, amb grups màxims de sis infants.

La resta de restriccions es mantenen una setmana més

El confinament comarcal i les restriccions continuen com a mínim una setmana més, fins al 28 de febrer.  Això vol dir que bars i restaurants mantindran les dues franges horàries d’obertura. Pel que fa al comerç, els centres comercials de Catalunya continuen tancats i els caps de setmana està prohibida tota l’activitat comercial no essencial.

Els gimnasos poden seguir funcionant amb un aforament limitat al 30 % a l’interior, i les activitats de grup estaran limitades a sis persones.