(ACN) La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha reconegut que es viu un “moment fràgil” pel que fa a la pandèmia de la covid, amb una Rt que podria arribar a 1 aquesta setmana i ha alertat que una quarta onada del coronavirus seria “molt dramàtica”. “Estem en setmanes molt clau”, ha dit a TV3. La consellera en funcions no ha volgut especular sobre si podrien canviar les restriccions la setmana vinent i ha explicat que cal estar atents a les dades epidemiològiques. En tot cas, ha dit que es continuarà buscant “el millor equilibri dins d’aquesta fragilitat”.

Vergés ha explicat que la tercera onada ha passat per sota de la segona epidemiològicament parlant, però no pel que fa al sistema assistencial, que ha quedat “molt afectat”. Per això, ha afirmat que seria “molt dolent” que ara arribés una quarta onada. Segons ella, és necessari tenir temps perquè baixi la tensió assistencial i que la vacunació avanci.

En ser preguntada sobre la Setmana Santa, tampoc no ha volgut avançar escenaris. Sí que ha afirmat que sempre s’ha intentat “trobar l’equilibri” entre el que demanava la societat en dates clau, com l’estiu o Nadal, amb la situació epidemiològica del moment. Tot i això, ha reconegut que la situació a l’estiu era “molt diferent” de la d’ara.

Ha mantingut que la variant britànica serà majoritària en les properes setmanes i que per això caldrà estar atents a si canvia el patró actual de l’epidèmia. Vergés ha explicat que de moment no han variat els protocols, però que si tècnicament s’indica que cal fer canvis en les quarantenes o més proves, es farà.

Sobre la vacunació, ha dit que hi poden haver canvis en les properes setmanes si arriben vacunes noves o si es modifiquen protocols, com el de la limitació a 55 anys de la vacuna d’AstraZeneca.