El conseller d’Interior, Miquel Buch, assegura que s’ha detectat un “relaxament” entre la població durant la desescalada i adverteix que pot tenir males conseqüències. “La relaxació és l’enemic”, ha advertit. Buch ha explicat que aquest serà un cap de setmana de bon temps i ha recordat a la ciutadania que “no és un cap de setmana normal” i que hi ha diverses activitats que no és poden fer, com “anar a la muntanya o a la platja” com s’hagués fet en una situació normalitzada. Buch ha assenyalat que es veuen “actituds que no poden ser”, com la trobada de grups de persones al carrer sense mantenir les distàncies i sense mascaretes.

La platja només per fer esport i per hores

Buch s’ha referit a l’obertura de les platges de la ciutat i ha recordat no s’hi pot anar per banyar-se o estirar la tovallola, sinó per fer esport. En un sentit similar s’hi ha referit el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, qui ha reconegut el “risc” de fer un mal ús de les platges de la ciutat en l’inici del desconfinament.

Demana a l’Estat que publiquin el BOE amb les regions que passaran a la fase 1

El responsable d’Interior ha demanat al Govern espanyol que es publiqui el BOE aquest mateix divendres les regions sanitàries que passaran a la fase 1 de desescalada. Segons Buch, l’Estat hauria de treballar “en previsió” per tal de donar a conèixer amb temps les noves regles de joc que afectaran diverses zones de Catalunya. El conseller ha explicat que tan bon punt se sàpiguen les àrees que passaran a la nova fase, la Generalitat explicarà als ciutadans quines noves mesures entraran en vigor.