El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha exigit un pla preventiu de seguretat per als mesos d’estiu que s’allargui fins a les Festes de la Mercè. Bou ha recordat que, segons l’últim Baròmetre semestral, la inseguretat és un dels principals problemes pels barcelonins. Per això, ha plantejat reforçar la presència de Guàrdia Urbana a les principals zones turístiques de la ciutat i dotar els agents amb pistoles Taser.

D’aquesta manera, segons el president dels populars a l’Ajuntament, la policia de la ciutat “podria lluitar amb més seguretat contra l’increment de la delinqüència, ja que hi ha col·lectius com ara els narcotraficants, els MENA o els ocupes que utilitzen armes blanques”.

Una brigada de Guàrdia Urbana, dotada amb armes llargues

Josep Bou també ha insistit en la creació d’una brigada especial de Guàrdia Urbana equipada amb armes llargues per actuar sobretot en cas d’alerta terrorista, però també per lluitar contra el “top manta” o les ocupacions il·legals. El líder del PP considera que aquesta unitat hauria de tenir un centenar d’efectius i que la seva posada en marxa ajudaria a reduir les infraccions penals a la nostra ciutat, que segons dades del Ministeri de l’Interior, en els mesos de gener a març han augmentat un 12 % respecte al mateix període del 2018.