Aquest dilluns, el primer dia laborable amb el tall de la línia 1 del metro entre Clot i Fondo per les obres d’estiu, ens desplacem fins a la zona afectada per veure com ho viuen els veïns i busquem les explicacions dels responsables de TMB. El mateix dia en què ens interessem per conèixer millor el comportament de les gavines de Barcelona i els perills que poden suposar per als humans.


Són perilloses les gavines?

Sabíeu que a Barcelona hi ha unes 1.500 gavines o, més ben dit, gavians de potes grogues? El seu comportament ha variat considerablement els últims anys, i la seva proximitat ens pot fer respecte, sobretot si pensem en com maten coloms per menjar-se’ls. Una imatge que cada vegada és més habitual a la ciutat. Un estudi analitza ara si poden transmetre malalties als humans. En parlem amb:

Segueix el debat en directe aquí, de 9h a 10h:


Estiu d’obres a la línia 1 del metro

Aquest dilluns, 1 de juliol, és el primer dia laborable amb obres a la línia 1 del metro, que deixen sense servei nou parades entre Clot i Fondo. Comprovem com funcionen els serveis alternatius previstos per TMB amb el nostre company Biel Cadilla


i en parlem amb el conseller delegat de TMB, Enric Cañas.


Vaga de seguretat a l’aeroport

Els vigilants dels controls de seguretat de l’aeroport del Prat han convocat una vaga parcial per aquest juliol, que podria convertir-se en indefinida a partir de l’1 d’agost. Tot dependrà de si les negociacions entre l’empresa adjudicatària del servei, Trablisa, i els treballadors avancen. En parlem amb Juan Carlos Giménez, assessor del comitè vaga.


L’actualitat a les xarxes

L’Àlex Solà ens parla de com s’ha viscut el Pride a les xarxes socials, on s’ha fet viral el vídeo de l’agressió homòfoba a un Mc Donald’s de Barcelona. I també de com els manifestants van obligar a fer mitja volta a l’autobús de Ciutadans. Mentrestant, Anonymous Catalonia ha reivindicat l’atac informàtic als correus dels jutges del Suprem i un grapat de catalans es preparen per marxar cap a Estrasburg, on demà es manifestaran en suport a Carles Puigdemont i Toni Comín.


Esports

El Carles Alcoyent ens fa el resum esportiu del cap de setmana, amb l’ascens del Prat a Segona B com a principal protagonista, però també amb altres notícies del mercat de fitxatges, com el retorn de Denis Suárez al Celta, per exemple.


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: