La número dos de Junts per Catalunya a l’alcaldia de Barcelona en les eleccions municipals del 2019, Elsa Artadi, ha acusat la Junta Electoral Central de “fer prevaldre l’antidemocràcia” i intentar vetar les candidatures vinculades a JxC. “És una represàlia, una revenja”, ha advertit Artadi, “després de dues setmanes de fer el ridícul intentant aturar la llista de Puigdemont, ara miren si poden aturar la llista de Joaquim Forn a Barcelona”.

La número dos ha fet aquestes declaracions en una entrevista a l’ACN, que havia de fer el cap de llista de la formació des de la sala de videoconferències de Soto del Real, fet que la JEC no ha autoritzat. Artadi ha assenyalat que Forn “és l’únic candidat que està a la presó que encara no ha pogut oferir una roda de premsa”.

Pressió a ERC

Davant les afirmacions de Maragall en què assegura que és l’únic candidat independentista que pot ser alcalde, Artadi li ha etzibat que “si el senyor Maragall tenia tant d’interès a fer un alcalde independentista, ho tenia molt fàcil, que era anar junts a les eleccions”. Per Artadi, en aquestes municipals la qüestió “no és Maragall o Colau, és Maragall i Colau”. Per això ha instat Maragall que “si realment vol un canvi es comprometi a no investir ni governar amb Colau” i ha demanat el vot per a Junts per Catalunya com a garantia per deixar l’actual alcaldessa fora del futur govern.

“Rècord d’inseguretat” i “fracàs” en habitatge

Artadi ha carregat contra la gestió de Barcelona en Comú a l’Ajuntament. Ha acusat Ada Colau d’haver assolit un “rècord d’inseguretat” a la ciutat i d’haver situat Barcelona en una “espiral” de delinqüència i drogodependències “pròpia dels anys 80”. També ha qualificat les polítiques d’habitatge de “fracàs dels darrers 35 anys”, en referència també a la gestió socialista, i s’ha compromès a mobilitzar el sòl municipal de la ciutat destinar-lo a la construcció de pisos de lloguer assequible.