Ernest Maragall, candidat d’ERC el 26-M, ha visitat alguns dels líders independentistes en presó preventiva a Soto del Real (Madrid). Aquest ha estat el primer acte del republicà en la campanya de les municipals del 2019, després del primer acte a la platja del Bogatell.

A les portes de la presó, Maragall ha dit que “estem altre cop davant de la ignomínia, en nom de la llibertat per abraçar Oriol Junqueras i Raül Romeva“. Després de parlar amb els dos presos, Maragall s’ha conjurat perquè “Barcelona sigui el bastió i el buc insígnia de la batalla per la llibertat i la democràcia”, fet que ha contraposat amb “l’ambigüitat amb què s’ha governat els últims quatre anys”.

Maragall no es troba amb Forn

El candidat d’ERC a l’alcaldia també s’ha referit a un dels seus contrincants a la cursa municipal, el cap de llista de JxC, Joaquim Forn: “No hi ha dret que no pugui participar amb plena llibertat per exercir la seva candidatura”. Ara bé, en sortir del centre penitenciari, Maragall ha lamentat que no s’ha pogut trobar amb Forn per la coincidència amb una altra visita.

Ernest Maragall Soto del Real

Tot i així, el republicà ha confiat en trobar un altre moment “per poder contrastar amb ell” el model de ciutat i compartir la “unitat de fons i estratègica” per “la llibertat del nostre país i el protagonisme de barcelona en aquest combat”. Maragall ha viatjat a Soto del Real acompanyat de Diana Riba, membre de la candidatura republicana a Europa i dona de Raül Romeva.