Barcelona ha d’aturar màquines del tot. Aquesta és la petitició que ha fet el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, per tal de rebaixar el ritme de la ciutat tant com es pugui i que, en conseqüència, es minimitzi l’augment de contagis per coronavirus. Batlle ha demanat al sector privat que no es duguin a terme intervencions petites, ni mitjanes, ni tampoc les grans que hi ha en marxa.

13.000 llicències autoritzades

El govern municipal ha reconegut que no té competències per aturar l’obra privada i, per això, ha demanat a l’Estat que inclogui la mesura per reforçar el confinament actual a tot el territori espanyol. Batlle ha explicat que actualment hi ha prop de 13.000 llicències d’obra privades i ha demanat que no tirin endavant per responsabilitat. Ja la setmana passada, el consistori va decretar l’aturada de 72 obres públiques de la seva competència.

Cau l’accidentalitat, el trànsit i el transport públic

En la roda de premsa, el titular de Seguretat i Prevenció ha posat de relleu que l’accidentalitat ha baixat significativament des que es va decretar l’estat d’alarma. Abans de la crisi es produïen un centenar de sinistres al dia, la setmana passada eren entre sis i 10 diaris i en les darreres 24 hores la xifra ha baixat fins a tres. També ha caigut el trànsit en un 69 % a l’interior de la ciutat i un 59 % a les rondes, un 95 % l’ús del metro i un 94 % el dels busos.

7.164 denúncies a persones

Batlle també ha dit que entre les actuacions de la Guàrdia Urbana i el cos dels Mossos d’Esquadra s’han aixecat 104 actes d’inspecció a locals i 590 advertències per incompliment del tancament de comerços no imprescindibles. Pel que fa als ciutadans, s’han fet 7.164 denúncies i 15.576 avisos als qui s’han saltat el confinament.