La candidata del PSC a les eleccions generals del 28-A, Meritxell Batet, ha demanat als independentistes que votin el PSC “per una qüestió pragmàtica i d’estima al país”. Ha estat aquest dijous, en una roda de premsa a l’Agència EFE, en què ha recalcat que un govern de dretes no farà que Catalunya prosperi, com sí que ho haurien de voler els independentistes.

En aquest sentit, Batet ha retret als republicans -sense mencionar-los- que els hauria de preocupar donar suport a un govern que “permet llistes d’espera o pobresa infantil”, en referència a l’acord d’ERC amb JxC a la Generalitat. Així, ha concretat: “No volem que al govern d’Espanya passi el mateix, volem que hi hagi un govern socialdemòcrata de debò que faci polítiques d’esquerra”, ha dit, i ha tornat a reclamar la necessitat de conformar un govern d’esquerres.

Distàncies amb Cs

Que les dretes sumin ha estat un dels riscos dels quals han alertat els socialistes en aquesta campanya, però en els darrers dies, altres formacions d’esquerres i independentistes n’han apuntat una altra: l’acord a què podrien arribar PSOE i Cs. Des que Pedro Sánchez digués al debat a quatre d’Atresmedia de dimarts que “no està en les meves prioritats” un acord amb els taronges, la resta de candidats socialistes han defensat l’argument.

En ser preguntada sobre aquest possible pacte, Meritxell Batet ha recalcat que “no està en els plans” perquè, ha afegit, “abraça els postulats d’un partit d’ultradreta“, en referència a Vox. I ha criticat als taronges que “el cordó sanitari” el posin als socialistes i no pas al partit de Santiago Abascal, com sí que passa “a la resta d’Europa” amb aquesta mena de formacions.

Sobre un pacte amb Unides Podem, Batet ha insistit que els socialistes treballen per aconseguir una majoria per poder governar en solitari. Tot i això, ha admès que ja han arribat a acords anteriors amb la formació morada que es podrien repetir.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]