En Comú Podem (ECP) ha celebrat aquest dimecres l’acte central de campanya a la plaça de Can Fabra, a Sant Andreu. Ha comptat amb la presència del candidat a la presidència del Govern per Unides Podem (UP), Pablo Iglesias, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. No hi ha anat, però, el candidat d’En Comú Podem, Jaume Asens, perquè —en paraules d’Iglesias— “està estudiant” pel debat a TV3.

Durant la seva intervenció, Colau ha aprofitat una crítica a ERC per carregar durament contra Junts per Catalunya. L’alcaldessa ha explicat, en referència als republicans, que “quan vam arribar a l’Ajuntament vam donar per fet que serien un dels principals aliats per fer polítiques progressistes”. Però, segons Colau, “a l’hora de la veritat, ha pactat sense problemes amb la dreta corrupta d’aquest país, que es diu Convergència i Unió, encara que es digui PDeCAT, Junts per Catalunya o com es digui”.

Diàleg, i no “presons ni jutges”

Per la seva banda, Iglesias ha reivindicat el diàleg com a solució a la crisi catalana. “El conflicte a Catalunya no se solucionarà ni amb presons, ni amb jutges”, ha dit, “sinó “negociant i fent política”També ha demanat el vot als simpatitzants del PSC que recelen d’un pacte entre Pedro Sánchez i Albert Rivera, que el candidat del PSOE “no va descartar” en el debat d’ahir a Atresmedia.

En aquest sentit, ha dit que “un govern de Rivera i Sánchez no és un govern d’esquerres, no protegirà els drets socials i no apostarà pel diàleg a Catalunya”. Per això, ha demanat “l’oportunitat de garantir que a Espanya hi hagi un govern d’esquerres que aposta pel diàleg” i de “demostrar que des del govern es poden canviar coses”.

Defensa de la gestió de Colau

Iglesias també ha lloat la gestió d’Ada Colau al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona. Ha posat com a exemple iniciatives com Barcelona Energia, l’empresa energètica pública de la capital catalana, o un dentista municipal que ha servit per abaixar preus. Aquests propostes, ha dit, es poden aplicar a l’Estat si hi ha voluntat política. De fet, en la qüestió del dentista ha anat un pas més enllà i ha assegurat que el que vol és que sigui gratis. “Som la quarta economia de la zona euro”, ha recordat per justificar-ho.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]