La Junta Electoral Central ha ampliat el termini per votar per correu per a les eleccions generals del 2019 fins divendres. Inicialment aquest termini s’acabava aquest dimecres; després es va prorrogar fins dijous, i ara, veient que no hi ha temps material per tramitar el vot de tots els qui ho han demanat, s’ha tornat a posposar fins dos dies abans de les eleccions. La culpa de la falta de temps la té, en part, la Setmana Santa, que amb el divendres i el dilluns festius han fet que molts ciutadans hagin rebut la documentació més tard del compte.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Eleccions generals 2019 | Últimes notícies” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/eleccions-generals-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

En l’última setmana, diverses oficines de Correus de Barcelona han viscut llargues cues per poder votar. Aquest dimecres a la tarda s’han produït algunes aglomeracions en alguns locals de la ciutat. La situació ha contrastat amb la del matí, molt més tranquil·la. Per exemple, a la seu de la via Laietana el temps d’espera no superava en cap cas els cinc minuts.

Correus de Via Laietana

Més hores d’atenció al client

Algunes persones han tingut dificultats per poder votar per correu. Per exemple, hi ha votants que han rebut la documentació poques hores abans de la fi del termini per poder emetre el vot. Això ha fet que molts hagin hagut d’acudir a última hora a les oficines de correus, o inclús que no hagin pogut completar el vot.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Llistes i candidats a les eleccions generals del 2019, a Barcelona i Madrid
” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-generals-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

Per això, i com ja ha fet en convocatòries electorals anteriors, la Junta Electoral Central ha ampliat el termini inicial. A més, Correus obrirà les oficines més importants de Barcelona fins a les dotze de la nit, tant aquest dimecres com dijous. Això intentarà reduir les aglomeracions. Correus insisteix que tots els ciutadans que vagin a les oficines per gestionar el seu vot per correu seran atesos. De fet, l’empresa pública ha reforçat la plantilla temporalment per fer front a totes les sol·licituds.

108.000 sol·licituds de vot a Barcelona província

Les dades facilitades per l’Institut Nacional d’Estadística, encara provisionals, avancen que menys ciutadans de la província de Barcelona votaran per correspondència respecte a les eleccions del juny del 2016. Per ara han demanat votar per correu 107.909 persones, mentre que fa tres anys van fer-ho més de 125.415.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Calendari de les eleccions generals del 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/calendari-eleccions-generals-2019-data/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Correus de Via Laietana