L’alcaldable d’ERC a les municipals, Ernest Maragall, ha respost aquest dimecres la candidata del PSC, Meritxell Batet, que ha dit que “entestar-se en l’autodeterminació” suposa “posar una condició impossible que pot conduir a marginar-se en el debat del futur de Catalunya i Espanya” al Congrés.

Així, Maragall ha dit que “el no-diàleg i lluir el rebuig total a la pretensió democràtica dels catalans és inacceptable en termes democràtics i de progressisme”. De fet, l’alcaldable republicà s’ha preguntat: “Quin Estat ens ofereixen? L’Estat que no accepta de cap manera cap possibilitat de diàleg i d’entesa amb Catalunya?”.

En aquesta línia, Maragall ha destacat que “hem de comptar amb En Comú Podem” per crear un “bloc que defensi la llibertat i la democràcia en pro d’aconseguir un referèndum d’autodeterminació”.

L’anècdota: trobada amb Corbacho

Maragall ho ha dit en un acte al Parc del Guinardó, en què s’ha rodejat d’alguns dels 807 alcaldables que ERC presentarà a les eleccions municipals d’enguany al conjunt de Catalunya. En aquest context, Maragall ha apel·lat a la necessitat que “el republicanisme sigui majoritari” a Catalunya i, tot i que ha obert els pactes postelectorals en funció de “la geometria variable de cada municipi”, sí que ha dit, en clau barcelonina, que espera “un acord amb les forces sobiranistes: JxC i la CUP”.

L’anècdota del dia l’ha protagonitzat l’aparició de Celestino Corbacho, número tres per Barcelona de Canvi-Cs -la llista que lidera Manuel Valls-. Els antics companys al PSC s’han saludat, i a la pregunta de Maragall de “què fas per aquí?”, Corbacho ha respost que “hem vingut a fer un volt”. L’exalcalde de l’Hospitalet anava acompanyat de més persones i, plegats, venien de visitar els búnquers del Carmel.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]