La candidata del Partit Popular, Cayetana Álvarez de Toledo, ha afirmat que darrere la “violència de parella” no hi ha cap ideologia i ha acusat el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, d'”instrumentalitzar el dolor de les víctimes i de les dones”. Ho ha dit en un esmorzar informatiu del Primera Plana, organitzat pel diari ‘El Periódico’, en què ha puntualitzat que no hi ha una “organització de mascles que es dediqui a matar dones” però que sí que hi havia un grup que matava “espanyols pel fet de ser espanyols”, en referència a ETA i Terra Lliure.

La cap de llista per Barcelona a les eleccions generals també ha dit que el president de la Generalitat, Quim Torra, no passaria un examen de comportament democràtic i ha insistit a criticar els llaços grocs perquè els considera una humiliació per a la meitat dels catalans. Segons Álvarez de Toledo, aquests símbols signifiquen “fora els de dins” i que Espanya és una dictadura.

Álvarez de Toledo ha dit també que Catalunya “no està condemnada a la decadència i a la fractura civil” sinó que “té tots els ingredients per convertir-se en el centre de la llibertat a Espanya”. En ser preguntada pels resultats que s’esperen diumenge, ha descartat que el líder popular hagi de dimitir si obté menys de 90 diputats: “Sánchez està governant amb 80 i ningú li ha demanat la dimissió”.

Crítiques a Vox

A banda de carregar contra els socialistes, a qui ha acusat de “blanquejar” l’independentisme, ha qüestionat el programa de Vox, a qui considera “nacionalistes” i ha afirmat que “el que estan proposant no és veritat perquè no ho podran complir”. Per la cap de llista per Barcelona, les idees de Vox són “contes de nens” que contravenen la Constitució, ja que no es poden eliminar les autonomies ni es poden aixecar murs a Ceuta i Melilla. Sobre la llengua, ha remarcat que el castellà és la llengua majoritària a Catalunya i la de l’Estat espanyol, per la qual cosa creu que cal protegir-la davant del català. “Si el català fos la llengua comuna, s’hauria de promoure i enfortir, però no ho és”, ha sentenciat.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]