El candidat de JxC a les eleccions europees, Carles Puigdemont, ha cridat aquest dimecres a “fer de cada urna un 1-O” el 28 d’abril en les eleccions generalsEn una intervenció en directe des de Waterloo durant el míting central de JxC a Tarragona, l’expresident ha insistit a demanar que “cada cop que ens posin una urna hi veiem l’1-O i hi enviem les paperetes de l’1-O”.

Segons Puigdemont, la millor papereta del referèndum és la de Junts per Catalunya i la dels candidats que han estat capaços “d’anar fins al final” i de “jugar-se la llibertat”. Al seu torn, el president Quim Torra ha demanat respondre als menyspreus, als insults i als ultratges que li han dedicat “en els debats de la metròpoli” anant a votar diumenge a les urnes.

En un Teatre Metropol de Tarragona ple amb més de 500 persones, Puigdemont ha demanat “anar a buscar” els indecisos i convèncer-los perquè “ajudin” JxCat el 28-A. “Expliqueu-los bé el que ens juguem al conjunt del país i que la manera de defensar-nos és anar a votar. No podem fallar a l’1 d’Octubre”, ha assegurat.

Torra es compromet a “fer efectiva la república”

Per la seva banda, Quim Torra s’ha compromès a “tirar endavant” i a fer “efectiva la república”. “Si hem fet l’1-O, què no serem capaços de fer?”, s’ha preguntat. El cap de l’executiu ha cridat a anar a votar diumenge i a fer-ho, ha dit, com a resposta als “menyspreus, insults i ultratges” rebuts durant els debats fets “des de la metròpoli” als quals no els van convidar. Sobre aquests debats televisius, Torra ha opinat que, més que uns debats, van ser “un ‘no’ a Catalunya” contra el dret a l’autodeterminació, contra el referèndum, contra la independència i, fins i tot, contra el diàleg”.

El president Torra ha carregat contra el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i ha advertit que el PSOE “estarà sempre disposat a ser utilitzat per a aplicar el 155 si li convé”. El cap de l’executiu ha advertit que del “gran risc” que té el país si es vota als socialistes i ha defensat JxC com “el vot útil”, com l’únic partit “que defensarà els interessos de Catalunya a ultrança” i com les sigles que representen “la centralitat del país”.

Mas avisa del perill d’un pacte PSOE-Cs

En la mateixa línia, Artur Mas ha avisat que votar el PSOE pot derivar en un govern de coalició amb Cs i que aquesta opció no diferiria gaire d’un executiu format per “les tres ultradretes”. Segons Mas, JxC servirà per evitar un govern que vagi “sistemàticament” contra les institucions catalanes i, alhora, la coalició és “l’aposta en majúscules per la unitat del sobiranisme” i qui “se l’ha jugada” per damunt les sigles i a favor de la unitat del sobiranisme.

A més, Artur Mas ha afirmat que si el 28-A JxC té un bon resultat Catalunya “serà una mica més lliure i una mica més independent que el dia anterior”. “És cert que ens agradaria no haver d’anar a les Corts Espanyoles, perquè seria el senyal de la normalitat definitiva i que ens n’hem sortit, però com que encara no ho és, necessitem aquesta força per anar a Madrid a aconseguir aquests objectius i que cada vegada que hi hagi una urna al davant la sabem llegir i la sabem aprofitar per anar cap a la sobirania, l’autodeterminació i la independència”, ha tancat.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]