Els números tres i quatre de la candidatura d’En Comú Podem, Mar García i Gerardo Pisarello, han participat aquest dimecres al matí en un acte de campanya de les eleccions generals 2019 a favor de la ciència i la universitat pública. Han explicat que la seva formació lluitarà a Espanya perquè s’augmenti la inversió en ciència i investigació fins al 2 % del PIB i que pressionaran perquè es rebaixin les taxes universitàries.

Amb referència a les taxes, Pisarello ha dit que és una “vergonya” que hi hagi unes taxes tan elevades que “generen exclusió social i desigualtat”. En aquest sentit, ha subratllat que des del 2010 ha caigut un 12 % a l’estat espanyol el nombre d’estudiants universitaris.

“La dreta és incapaç de debatre de forma civilitzada”

Pisarello també s’ha referit al debat d’Atresmedia d’aquest dimarts a la nit. Ha assegurat que va deixar clar que “la dreta és incapaç de poder debatre d’una manera civilitzada” i ha vist en Pablo Iglesias l’únic candidat que va ser capaç d’explicar propostes “de manera serena i ferma, més enllà del soroll mediàtic”.

Del candidat del PSOE, Pedro Sánchez, ha dit que des d’Unides Podem se l’ha de “pressionar amb propostes valentes i progressistes” perquè si no es fa així no les durà a terme. Només si té una força com Unides Podem al costat, ha dit, parlarà “de plurinacionalitat, diàleg i d’un referèndum per a Catalunya”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]